domowe chrupiące nachos

Każdy z nas ma czasami chwilę słabości. Marzymy o czymś niezdrowym, nie mającym z dietą nic wspólnego. Jedyne o czym myślimy to chipsy, paluszki, orzeszki,krakersy... Oczywiście jeśli porzucimy na moment ukochaną czekoladę i przejdziemy na słoną stronę mocy.
Wbrew pozorom jest ratunek z takiej sytuacji. Domowe chrupiące nachos. 



Czasami w lodówce zalega mi tortilla z tego przepisu. Zamiana jej w chrupiące nachosy to banał. Placki kroję na trójkąty i układam na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. 


Smaruję wszystkie trójkąty olejem. I sypię. W zależności od zachcianki obsypuję je solą, papryką w proszku, czosnkiem granulowanym, ziołami... wasz wybór.


Blachę wstawiam do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni i piekę nachosy do czasu ich zrumienienia. 
Kiedy mają zastąpić chipsy na imprezie przygotowuję do nich pastę z awokado. Przepis tutaj.







This entry was posted on wtorek, 18 marca 2014 and is filed under ,,. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response.

One Response to “domowe chrupiące nachos”

  1. Fantastyczny przepis! Ekspresowo i o niebo zdrowiej niż w przypadku kupnych chipsów.
    Z pewnością wypróbuję przy kolejnej wizycie gości.

    Pozdrawiam :)

    OdpowiedzUsuń

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...